fredag 15. juni 2007

Salme 4

Salme 4:9: I fred vil jeg legge meg ned og sove.
For du, Herre, bare du
lar meg hvile trygt.

Dette er en salme skrevet av David. Sannsynligvis da han var jaget av Saul. Det var en takk eller en bemerkning til Gud som lot han slappe av og hvile selv om han var jaget og Saul ønsket han død. Davids tilfelle var ganske ekstremt og det er klart at David trengte å hvile. Han var heldig som hadde Guds velsignelse i en slik situasjon tenker du kanskje. Men kan ikke vi også benytte oss av denne "goden" som Gud kan tilby oss?

I allt eksamensstrevet, skole, idrett, venner, allt kan noen ganger virke som strev og "jag etter tomhet" (predik), da kan det være godt å hvile i Herren. Men er det virkelig en mulighet? Går det an å legge seg ned å sove selv om man blir jaget til døden? (eller har eksamensnerver?) Klart det gjør! Gud sier i Matteus 11:28: Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.

Jesus var en mester på å slappe av når det trengtes. Han sov under de mest ekstreme forhold:
Da kom det en voldsom virvelstorm, og bølgene slo inn i båten så den holdt på å fylles. 38 Jesus lå og sov på en pute bak i båten. De vekket ham og sa til ham: «Mester, bryr du deg ikke om at vi går under?» 39 Da reiste han seg, truet vinden og sa til sjøen: «Stille! Vær rolig!» Vinden la seg, og det ble blikk stille. (Mark 4:37-39)
Selv voksene mannfolk som var fiskere (de hadde sannsynligvis opplevd en storm før) var redde og ropte på Jesus. Men Jesus slappet av og hvilte i Herren...

image4


Gud kommer med en oppfordring til alle som strever og bærer tungt. Gud sier at hos han er det hvile å få.
Kong David fikk oppleve denne fantastiske hvilen og han lagde en salme for å vise sin takknemlighet.
Visst du har det tungt, eller sliter... Gå til Herren og hvil! Og husk, takk Gud for den hvilen han gir deg...

Ingen kommentarer: