søndag 9. september 2007

Jesus - Guds nåde i person til menneske


Jesus henger på korset

En som vet han skal snart dø er ofte opptatt av å fordele arv, eller spre sine viktige tanker om diverse ting. Vise dem han elsker at han elsker dem osv. I Bibelen er Jesus siste timer godt beskrevet i flere bøker, men spesielt i fire forskjellige evangelier. Nå skal vi se hva som var viktig for Jesus i hans siste timer.


”Far, forlat dem, for de vet ikke hva de gjør” Lukas 23,34

· Det første Jesus gjør når han henger på korset er å forlate synder. Det viktigste for Jesus er at vi er rene i hjertet. Gud ønsker å se verden frelst. Ingenting er viktigere for Jesus i det han vet at han skal dø.


”Og vi med rette for vi får det vi fortjener etter våre gjerninger. Men han har ikke gjort noe galt. Og han sa: Jesus, kom meg i hu når du kommer i ditt rike. Og han sa til ham. Sannelig jeg sier deg: I dag skal du være med meg i paradis!” Lukas 23,41

· Her gjør røveren på korset 3 viktige faktorer for tilgivelse og frelse, som forresten viser at dåp i vann ikke er en nødvendighet, men at Jesus’ nåde gjelder for alle som tror, men de tre faktorene: 1) Han bekjenner sin syndige tilstand. 2)Han erklærer at Jesus er den han er. 3)Han ber Gud om nåde. Og Jesus ser den angrende røveren og møter han der han er og svarer: I dag skal du være med meg i paradis! Jesus tar med seg de han kan til sitt rike.


”Da nå Jesus så sin mor og den disippel som han elsket, stå der, sa han til sin mor: Kvinne, se det er din sønn! Deretter sa han til disippelen: Se, det er din mor!” Joh 19,26

· Jesus viser her at han er opptatt av dem han etterlater. Det er tungt for en mor å miste sin sønn før hun selv skal dø. Jesus viser at han bryr seg om jordiske ting. At det ikke kun er det åndelige Jesus tenker på før han skal dø. Jesus gir støtte og passer på de nærmeste selv i en tid hvor han vet han snart skal dø.


”Og ved den niende time ropte Jesus med høy røst: Eli, Eli, lama sabaktani? Det betyr: Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg?”

· I dette øyeblikk tok Jesus på seg all verdens synd og Gud forlot ham fordi han ikke tåler synd.
(Gal 3,13: Jesus kjøpte oss fri fra forbannelsen, ved at han ble en forbannelse for oss.) Jesus gjorde alt han kunne for å frelse verden. Han tok alt på seg og gikk gjennom en ubeskrivelig lidelse og til og med døde for oss, men døden var ikke sterk nok til å holde han. Jesus stod opp igjen og lever i dag!


Bibelen viser oss Langfredag og illustrerer til det beste hvordan vår Gud og skaper tok på seg alt, ble menneske, døde for oss og stod opp igjen. Visst du har muligheten, så lovpris Herren for Hans nåde akkurat der du er, akkurat nå!

Ingen kommentarer: